Groep ENGIE

ENGIE Axima is een dochtermaatschappij van de Groep ENGIE, een van de toonaangevende spelers op het vlak van energietransitie. De Groep is met 24 territoriale business units actief in 70 landen. Als  wereldspeler op het vlak van energie zijn we actief in de sectoren elektriciteit, aardgas en energiegerelateerde diensten.

Met het oog op een harmonieuze vooruitgang plaatst de Groep ENGIE verantwoorde groei in het centrum van haar activiteiten om de grote uitdagingen van de energietransitie te kunnen tackelen:

  • toegang tot duurzame energie
  • afzwakking van en aanpassing aan de klimaatverandering
  • veiligheid van de energievoorziening en verantwoord omspringen met grondstoffen

ENGIE Axima, ENGIE Cofely (energie-efficiëntie) en ENGIE Fabricom (integrator van multitechnische oplossingen) staan in België voor de energiediensten. De elektriciteitstak wordt verzorgd door ENGIE Electrabel.

We werken dagelijks samen met onze zusterondernemingen om u een dienstverlening op maat te kunnen aanbieden voor de hele energiewaardeketen.

Onze historische mijlpalen

1971: Onze geschiedenis start in 1971 wanneer Fabricom een onafhankelijke HVAC-afdeling opricht. De nieuwe vennootschap wordt Fabricom Air Conditioning gedoopt.

1983: We openen vestigingen in Vlaanderen en Wallonië.

1986 – 1999: Fabricom Air Conditioning doet overnames van o.a. Van Heffen, Rineau, Volker, Merckx en Biotim.

1987: Bahco Ventilation (het huidige ISB) treedt toe tot de Fabricom Groep.

2000: De Fabricom Groep neemt Grencobel over. Het bedrijf is expert in koeling en gaat voortaan als  Axima Refrigeration door het leven.

2001: Fabricom Air Conditioning wordt omgedoopt tot Axima Contracting.

2003: Axima Contracting neemt de activiteiten van GTI in België over.

2009: Na de fusie van Suez met Gaz de France, worden de services-poten van beide groepen samengevoegd in GDF SUEZ Energy Services: Cofathec wordt geïntegreerd in Axima Contracting en Axima Services (het huidige Engie Cofely). Thermoco en ISB blijven aparte nv’s onder de vleugels van Axima Contracting.

2012: Axima wordt Cofely Axima. De naamsverandering moet de bekendheid van het merk Cofely vergroten en de synergieën van de bedrijven binnen de BENELUX-divisie van GDF SUEZ Energy Services een grotere zichtbaarheid te geven.

Cofely Axima bestaat nu uit vier zusterbedrijven : Cofely Axima nv, Cofely Axima Refrigeration nv, Thermoco nv en ISB nv. Als energiedienstverlener bieden we oplossingen in HVAC, koeltechniek, klimaatbeheersing, piping en brandbeveiliging.

2015: Cofely Axima neemt Vandewalle nv in Jabbeke over en krijgt zo voet aan de grond in West-Vlaanderen.

2016: GDF SUEZ wijzigt zijn naam in ENGIE, en Cofely Axima gaat voortaan verder als ENGIE Axima. ISB Ventilation wordt ISB Building Technics.