Technische installaties, koudeoplossingen en Fire solutions op maat voor een wereld in transitie

Bedrijven en overheden staan vandaag voor uitzonderlijke maatschappelijke en ecologische uitdagingen. Wij van ENGIE Axima denken graag met u mee om in een wereld in transitie de juiste aanpak te kiezen op vlak van technische installaties in gebouwen, koeltechniek en brandveiligheid. Onze innovatieve en slimme oplossingen, in combinatie met de multidisciplinaire aanpak van onze experts,  zorgen ervoor dat uw prestaties duurzaam en budgetvriendelijk kunnen geoptimaliseerd worden. We streven daarbij naar meer comfort voor zoveel mogelijk mensen.

Geïntegreerde totaalprojecten

ENGIE Axima brengt deze belofte dagelijks in de praktijk door het realiseren van geïntegreerde totaalprojecten voor commerciële en industriële HVAC-installaties, luchtbehandeling-, koel- en vriessystemen en brandbeveiligingsapparatuur. Onze experts hebben de knowhow en de ervaring om totaalprojecten te beheren en uit te voeren; van de engineering en het design, over de plaatsing, tot het beheer en het onderhoud van uw installaties.

Samen met onze ENGIE-partners voeren we ook de regeling, elektriciteit, sturing en alle bijhorende randvoorzieningen uit in eigen beheer. De brede kennis van ENGIE, op gebied van infrastructuur, gebouwen, industrie, distributienetwerken en energie, is een garantie voor totaaloplossingen op maat.

Energietransitie

Samen met onze klanten denken we na over energiebesparende maatregelen, verduurzamingstrajecten, het efficiënter maken van bedrijfsprocessen en kostenbesparende onderhoudsplannen. Op die manier werken we dag na dag hands-on mee aan de noodzakelijke energietransitie.

Innovatie

Dankzij innovaties in de meest uiteenlopende infrastructuren zoals industriële complexen, kantoorgebouwen, hotels, ziekenhuizen, handelszaken, treinstations en luchthavens, ruimtevaartcentra en elektrische centrales speelt ENGIE Axima een vooraanstaande rol op de Belgische markt.

Certificaten

ENGIE Axima beschikt over meerdere certificaten. Zoekt u bepaalde informatie rond onze certificaten of hebt u een vraag? Contacteer ons hier.

Veiligheid

De veiligheid van onze medewerkers en van de mensen die met onze installaties werken of ermee te maken krijgen is voor ons prioritair. ENGIE Axima maakt daarom gebruik van een gestructureerd veiligheidsbeheerssysteem.

Groep ENGIE

ENGIE Axima is een dochtermaatschappij van de ENGIE Groep, een van de toonaangevende spelers op het vlak van energietransitie. De Groep is met 23 territoriale business units actief in 70 landen. Deze wereldspeler op het vlak van energie is actief in de sectoren elektriciteit, aardgas en energiegerelateerde diensten. In België staan ENGIE Axima, ENGIE Fabricom en ENGIE Cofely in voor de energiediensten. De elektriciteitstak wordt verzorgd door ENGIE Electrabel. Allemaal zusterondernemingen waarmee we dagelijks samenwerken om u een dienstverlening op maat aan te bieden voor de hele energiewaardeketen.

Met het oog op een harmonieuze vooruitgang plaatst ENGIE verantwoorde groei in het centrum van haar activiteiten om de grote uitdagingen van de energietransitie te kunnen tackelen:

 • toegang tot duurzame energie
 • afzwakken van en aanpassen aan de klimaatverandering
 • verzekeren van de energievoorziening
 • verantwoord omspringen met grondstoffen

Ontdek onze technische functies.

ENGIE Axima in enkele cijfers

 • 1 800 medewerkers
 • 289 M euro

  zakencijfer
 • > 40 jaar

  ervaring