Investeren in HVAC-, koelings- of brandbeveiligingsprojecten is noodzakelijk voor de optimalisatie van noodzakelijke processen, comfort, veiligheid of energie-efficiëntie maar daarom is het nog niet evident om de financiering rond te krijgen. Dankzij onze EnergiePerformantieContracten of een DBFM-contract voor het beheer op lange termijn van uw installaties, kunnen we u ook daarbij helpen.

EnergiePrestatieContract (EPC)

Een EnergiePrestatieContract geeft u de garantie op een stevige en duurzame besparing op uw energiefactuur dankzij uw investering.  Met een EPC vertrouwt u het energiebeheer van uw gebouwen integraal aan ENGIE toe. Wij engageren ons om het energieverbruik op lange termijn te doen dalen. Die energiebesparing levert u een snelle return on investment op en blijft ook na het contract vruchten afwerpen.

De grote lijnen van een EPC:

  • Gegarandeerde besparing (principe bonus/malus)
  • Complete uitbesteding van uw energiebeheer
  • Oplossingen op maat dankzij een audit
  • Een financieringsoplossing voor uw project

DBFM-formule

Een DBFM-contract (Design – Build – Finance – Maintain – Operate) is een all-in formule voor beheer op lange termijn van gebouwen en installaties waarbij de gebruikers garanties krijgen over de prestaties en het gewenste comfort. Deze formule omvat het ontwerp, de opbouw, de financiering, het beheer en het onderhoud van uw infrastructuren.

De voordelen:

Door te kiezen voor een DBFM-formule focust u met uw bouwproject op het resultaat maar ook op duurzaamheid, kwaliteit en beschikbaarheid van de infrastructuur. Dit doet u bovendien met een resultaatsgarantie op lange termijn van ENGIE Axima in ruil voor een vaste jaarsom voor het gebruik. Als tegenprestatie worden alle werken uitgevoerd. Bovendien zijn alle vaste kosten voor de jaren van de overeenkomst inbegrepen. ENGIE Axima is en blijft gedurende de hele duur van het traject verantwoordelijk (25 tot 30 jaar).