De optimalisatie van koelprocessen en de vermindering van het energieverbruik en de CO2-uitstoot zijn constante aandachtspunten in de activiteiten van ENGIE Axima Refrigeration. Die bezorgdheid uit zich in elke stap die onze experten zetten om uw koelproject te ontwerpen en te installeren. De zoektocht naar innovatieve technologieën is voor onze researchafdeling een permanente drive. Onze onderhoudstechniekers maken van de nieuw verworven kennis en voortschrijdend inzicht gebruikmaken om uw bestaande installaties in topvorm te houden.

De oplossingen voor morgen zijn vandaag beschikbaar

Free-cooling thermosiphon

Bij een thermosiphonsysteem circuleert het natuurlijk koudemiddel dankzij de zwaartekracht tussen de verdamper en de condenser. Omdat er geen externe energie nodig of een compressor nodig is, kunnen we tot 40% energie besparen.

Thermische energieopslag

Thermische energieopslag maakt gebruik van standaard koelapparatuur maar verplaatst een deel van de koeling van een gebouw naar daluren. Het ijs dat in de daluren wordt gemaakt, wordt opgeslagen in energieopslagtanks om het tijdens de piekuren te gebruiken voor de koeling.

Absorption cooling

Absorptiekoeling gebruikt geen elektriciteit maar thermische energie. De warmte is afkomstig van bijvoorbeeld restwarmte, de warmte in uitlaatgassen, warm afvalwater, … Op deze manier wordt een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit uitgespaard.

Adiabatic cooling

Of verdampingskoeling. Dit natuurlijk koelsysteem koelt de lucht door het laten verdampen van water. De energie die daarvoor nodig is wordt onttrokken aan de lucht, die daardoor afkoelt.