Klimaatonafhankelijke oplossing voor langer en beter bewaren van verse voeding

In tegenstelling tot de traditionele ventilatietechniek is mechanische koeling een efficiëntere techniek voor de bewaring van verse voedingsproducten zoals fruit, uien, aardappelen, wortelen en witloof. De techniek is onafhankelijk van de buitentemperatuur of vochtigheidsgraad, is energie-efficiënt en staat bovendien garant voor een optimale bewaring van (de kwaliteit) van uw producten.

Verkoop wanneer u dat wil

Dankzij het mechanisch koelprocédé bent u niet afhankelijk van de buitencondities om uw gewassen te bewaren. Geen gevaar dus voor uitdroging of rotting, waardoor u uw producten niet op de markt moet brengen op een ogenblik dat de prijs ongunstig is.

Bij mechanisch koelen zorgt de computer voor de ideale bewaaromstandigheden. Het systeem stuurt bij als condities, zoals temperatuur en luchtvochtigheid, veranderen. Het proces van drogen, koelen en bewaren verloopt op die manier zonder verlies van kwaliteit.

Hou uw energiekosten onder controle

Onze onderzoeksafdeling zoekt voortdurend naar manieren om de energiekost van onze koelinstallaties te drukken. Dat is goed voor uw budget maar ook voor het milieu. Aangezien de recente wetgeving synthetische koelmiddelen vanaf 2022 verbiedt, zetten we volop in op natuurlijke koelmiddelen zoals ammoniak, CO2 en propaan, waardoor we ook op dit vlak een belangrijke milieuwinst kunnen boeken