Om de kwaliteit van uw verse voedingsproducten optimaal te behouden, zijn we constant op zoek naar betere invriesmethoden. Met de stand van de huidige technologie slagen wij erin om de productkwaliteit en uw productieproces aantoonbaar te verbeteren. Uw energiefactuur voor de verwerking en de opslag van uw producten daalt ondertussen aanzienlijk.

Ultrasnel invriezen en navriezen

Ultrasnel invriezen en navriezen (glaceren) heeft heel wat voordelen voor de celstructuur van uw vis, vlees of groenten. In tegenstelling tot de conventionele invriestechnieken drogen verse producten met deze methode minder in en blijven vocht en belangrijke voedingsstoffen bewaard. Ook het volume van uw voedingsproducten blijft behouden. Dat heeft een gunstig effect op het gewicht en op de prijs die u uiteindelijk zal krijgen.

Een installatie op uw maat

Vooraleer we een oplossing voor uw invriesprocessen voorstellen, testen we uw installatie en benchmarken we de resultaten met onze kennis. Op die manier kunnen we de mogelijke technieken afstemmen op uw product- en kwaliteitseisen. Het soort product, de verpakking, de gewenste bewaartijd zijn stuk voor stuk factoren die meespelen bij het perfecte invriezen.

Langere levensduur, minder energie

Aangezien ultrasnel invriezen minder tijd en minder energie vergt, realiseren we met onze installaties een aanzienlijke energiebesparing. Bovendien maken onze installaties gebruik van natuurlijke koudemiddelen die uw ecologische voetafdruk helpen verkleinen. Door de beperkte ijsvorming, gaat uw installatie ook langer mee en stijgt uw productiviteit.

Integratie en automatisatie

Onze IT-specialisten zorgen voor de volledige integratie van uw invriesinstallatie in uw productieproces.