Regeling speelt een sleutelrol in het besparen van energie en dus in het duurzaam beleid van uw onderneming. Als pionier op het gebied van PLC-sturing heeft ENGIE Axima Refrigeration door de jaren een gemotiveerd expertenteam samengesteld. Onze automation-ingenieurs ontwerpen zelf de elektrische schema’s en staan bij elk project in voor de programmatie van de sturing, de controle en de visualisatie van uw installatie. Omdat het hele systeem daardoor bij Axima onder één dak zit, hoeven we geen beroep te doen op onderaannemers en kunnen updates vlug en eenvoudig gebeuren.

Bewaking en interventie op afstand

Dankzij onze gepersonaliseerde beheersystemen kunnen we u maximaal ontzorgen. Ze laten toe dat u op elk moment zicht heeft op de prestaties van uw installatie of overzichtelijke rapporten kan genereren, die de historiek van onder meer alarmen en meldingen weergeven.

Dankzij moderne VPN-verbindingen zien onze technici dezelfde beelden als uw medewerkers. Bij meldingen of alarmen kunnen we daardoor vanop afstand de juiste diagnose stellen en indien nodig de gepaste maatregelen nemen.

Samen sterk in duurzaam ondernemen

Energie efficiëntie  en optimalisatie zit in het DNA van onze code. Dankzij onze knowhow kunnen we snelheids- en frequentiegeregelde compressoren, pompen en ventilatoren in de totale sturing integreren. Zo verzekeren we een naadloze werking tussen alle actuatoren in uw koelsysteem. Frequentieregelaars hebben als belangrijkste eigenschap dat ze de snelheid/toerental van elektromotoren regelen, waardoor ze energie besparen, machines beschermen en voor een gelijkmatigere belasting van het elektriciteitsnet zorgen.

Wij denken toekomstgericht met u mee, op zoek naar innovatieve oplossingen:

  • programmatie van PLC / HMI / Scada
  • PID regelingen van druk, temperatuur en flow
  • waterbehandelingssystemen die geen kostbaar water verspillen
  • Atex-Zone2 stuurpaneel met PLC voor aansturing van een propaan compressor
  • ontwikkeling van de stuurborden met ePlan

Als onafhankelijk installateur kiezen we onze producten louter volgens de noden van onze klanten.

Voor het elektrisch ontwerp beantwoorden we aan het AREI, EN378 (voor koelinstallatie). Kabelberekeningen gebeuren met Caneco