Een watermist blussysteem is sterk vergelijkbaar met een sprinklersysteem. Uit de nozzles (sprinklers met kleine gaatjes) komen echter uiterst kleine waterdruppeltjes die door de hoge waterdruk een nevel vormen. Dergelijk mistgordijn kan de temperatuur zeer snel doen dalen.

Door de hoge druk waarmee het water door de nozzles gedrukt wordt, ontstaan kleine druppeltjes die uiteindelijk een mistgordijn optrekken.

Verstikken en afkoelen

Watermistsystemen gebruiken niet alleen minder water dan een sprinklersysteem, ze hebben ook andere interessante eigenschappen. Bij het verdampen in de onmiddellijke buurt van de vlammen, vormen de minuscule druppeltjes een stoombel. Die zorgt ervoor dat de zuurstof niet meer bij de brandhaard geraakt en het vuur niet verder kan uitbreiden. Door de snelle omzetting van water in stoom kan de temperatuur bovendien pijlsnel dalen.

Ontwerp, installatie en opstart

Aangezien onze ENGIE Axima Fire Protection-medewerkers instaan voor zowel het ontwerp, de opbouw, de opstart, en het onderhoud gaat geen informatie verloren en heeft u slechts één aanspreekpunt. Het laat ons bovendien toe om gedurende het volledige project het budget nauwkeurig te bewaken en optimaal rekening te houden met de beheer- en onderhoudskosten op lange termijn.