Een sprinklersysteem houdt 96,5% van de branden onder controle

Sprinklers zijn bijzonder betrouwbare onafhankelijk werkende op water gebaseerde blussystemen. Ze worden geïnstalleerd boven een te beschermen zone en treden automatisch in werking zodra een brandhaard wordt gedetecteerd. Een systeem met 30 sprinklerkoppen blust of beheerst 96,5% van de branden. Ze bieden vandaag met andere woorden de beste oplossing voor de bescherming van eigendommen en mensen tegen brand.

Een sprinklersysteem heeft drie functies:

  1. Het detecteert een brand,
  2. slaat vervolgens alarm
  3. en start meteen met blussen in afwachting dat de brandweer overneemt.

Hoe werkt een sprinklersysteem?

Boven de te beschermen zone wordt een buizenstelsel gemonteerd waaraan sprinklerkoppen zijn bevestigd. De plaats en de hoeveelheid koppen wordt nauwkeurig bepaald, afhankelijk van de te beschermen zone, de aard van de goederen, de luchtstromen, …

In sprinklerkoppen monitoren thermische sensoren de temperatuur ononderbroken. Overschrijdt de temperatuur een vooraf bepaald aantal graden, dan breekt de thermische beveiliging van de sprinklerkop waardoor het water in de drukleidingen vrijkomt en de betrokken zone wordt besproeid.

Zodra het water begint te stromen, zorgen andere sensoren ervoor dat de hulpdiensten worden gealarmeerd.

Bluscontainers made by ENGIE Axima Fire Protection

Een bluscontainer is een kant-en-klare branddetectie- en brandbestrijdingsmodule die gemakkelijk geplaatst wordt en alle technieken bevat die nodig zijn om een site brandveilig te maken.

  • De container kan zowel binnen of buiten uw gebouw staan en is gemakkelijk verplaatsbaar.
  • Het is een manier om de kosten voor brandbestrijding te beperken.
  • Tijdbesparende oplossing omdat de engineering achter de rug is en getest is.