ENGIE Axima Fire Protection biedt totaaloplossingen voor branddetectie en brandbestrijding. Daar hoort uiteraard ook het bepalen van de beste locatie voor standpijpen en hydranten bij. Onze gespecialiseerde teams staan ook in voor de installatie van de leidingen en de mechanische onderdelen en het periodieke onderhoud volgens alle veiligheidsnormen die van toepassing zijn.

Standpijpen

Standpijpen zijn vaste aansluitpunten voor brandslangen op verschillende plaatsen en verdiepingen  in een gebouw. Ze zorgen ervoor dat de brandweer snel kan tussenkomen in geval van brand. De standpijpen zijn aangesloten op een netwerk van buizen doorheen een gebouw en monden buiten het gebouw uit op een aansluitpunt. Daar kan de brandweer pomp- of tankwagens op aansluiten. Dankzij de standaardisatie van de installatie kan de brandweer snel handelen en wordt in geval van brand kostbare tijd gewonnen.

Hydranten

Hydranten zijn vaste aansluitpunten voor brandslangen langs de openbare weg of op industriële terreinen. Ze zijn aangesloten op een ondergronds watertoevoer of sprinklertoevoernet onder druk. In geval van brand kan de brandweer de brandslangen meteen aan de hydranten aankoppelen om met de bluswerkzaamheden te starten.

Projectbegeleiding van A tot Z

Onze ENGIE Axima Fire Protection-medewerkers begeleiden u tijdens het volledige traject:

  • Layout- en dimensioneringsstudies
  • Conformiteitsstudies
  • Voorbereiding en opvolging van administratieve formaliteiten, conformiteitsrapporten
  • Grondwerken en installatie van de hydranten en standpijpen