De ambitie om innovatie in de praktijk te brengen

Onze samenleving staat voor fundamentele uitdagingen waar enkel innovatieve oplossingen een antwoord op bieden. Als expert in HVAC, koeling en brandveiligheid heeft ENGIE Axima de ambitie om nieuwe oplossingen te bedenken die ervoor zorgen dat onze klanten efficiënter met energie kunnen omgaan, met een lagere ecologische impact. We treden daarmee toe tot de UP-beweging die de ENGIE-groep heeft gelanceerd.

Een rolmodel

Energietransitie, de druk op het milieu en duurzame mobiliteit zijn de cruciale thema’s die vandaag overal op tafel liggen. Met de UP-beweging heeft ENGIE zich geëngageerd om van België een rolmodel te maken op vlak van energie-efficiëntie.

Voor iedereen

ENGIE Axima wil hierin een belangrijke rol spelen door duurzame oplossingen in de praktijk te brengen bij onze klanten. In alles wat we doen en in elke fase van een project zoeken we naar manieren om verbeteringen door te voeren en denken we na over de manier om innovaties te introduceren.  Daar worden niet alleen onze klanten beter van, vanwege de optimalisatie van hun productieprocessen en de aanzienlijke reductie van hun energiekosten. We dragen daarmee ook bij tot de realisatie van een groenere toekomst voor onze kinderen.

Twee voorbeelden die onze ambitie concreet maken

1. DX ammoniak koelinstallaties

We hebben een nieuw koelsysteem op punt gezet dat voor kleine projecten en grote industriële toepassingen ecologische en economische winst genereert. Onze DX ammoniak koelinstallatie combineert een direct expansiesysteem met ammoniak. Dit natuurlijke koelmiddel blijft zonder effect op de opwarming van de aarde en de ozonlaag.

Bovendien ligt het energieverbruik van een kleine installatie 30% lager. Omdat bij industriële toepassingen de hoeveelheid ammoniak in het circuit 4 keer lager is, zijn ook de verhoogde veiligheid en de betere energie-efficiënte belangrijke voordelen. Daarbij komt nog dat de investeringskost 10% lager is dan voor traditionele pompsystemen. Tenslotte is het eindproduct bij stockage ook minder gedehydrateerd.

2. In-night Services

Onze teams hoeven voortaan geen tijd meer te verliezen om ’s ochtends nog naar het magazijn te rijden vooraleer ze naar een werf vertrekken. Hun bestelwagens worden immers ’s nachts aan de woning van de chauffeur, of in de buurt, voorbereid voor de volgende dag. Daardoor vermijden we niet alleen files en bijgevolg verloren uren, onze bestelwagens verbruiken ook minder brandstof en stoten bijgevolg ook minder CO2 de lucht in.