In hotel-, keuken- en restaurantomgevingen zijn er op vlak van temperatuur, binnenklimaat, koeling, ventilatie en brandbeveiliging heel wat uitdagingen. Om de leef- en werkomstandigheden van de medewerkers te optimaliseren en een aangename en veilige verblijfsatmosfeer te creëren voor de gasten, is een nauwkeurige afstemming noodzakelijk tussen alle technieken. ENGIE Axima beheerst ze allemaal en voert elk project uit van a tot z en gedurende de volledige levenscyclus van het gebouw.

Uw voordeel

  • Comfortbeheer ­– het creëren van de ideale leef- en werkatmosfeer voor personeel en restaurantbezoekers
  • Perfecte verluchting en afzuiging in restaurantkeukens, gaarkeukens en bedrijfskeukens
  • Koelprocessen bij het bewerken en bewaren van voedingsmiddelen
  • Optimaal energiebeheer – de meest energie-efficiënte maatoplossing
  • Duurzame, onderhoudsvriendelijke en budgetvriendelijke oplossingen
  • Continuïteit ­­­­van diensten ­– één aanspreekpunt voor studie, installatie, opstart en onderhoud
  • Valorisatie van het erfgoed

Onze expertise

  • Verwarming
  • Ventilatie
  • Klimaatregeling en koeling
  • Extractie en rookevacuatie
  • Piping
  • Stadsverwarmingsnetwerken
  • Sanitaire installaties en zonneboilers
  • WKK (warmtekrachtkoppeling)
  • Koude / warmteopslag (KHS)
  • Thermische opslag via boorgaten (BTES)
  • BIM (Building Informatie Modeling) – virtueel, driedimensionaal bouwmodel, dat zorgt voor een eenduidige en uitwisselbare informatiebron bij het realiseren van een fysiek bouwproject.
  • Budgetbeheer – tijdens de ontwerp- en installatiefase houden we rekening met de operationele kost en de onderhoudskost op lange termijn
  • BOUW team – ontwerpen / rol van studiebureau ondersteunen of opnemen
  • Gebruik van hernieuwbare energie of energiebronnen met een lage CO2-uitstoot
  • Snelle Proximity-service 24/7