De energie-efficiëntie van uw installaties heeft een niet te verwaarlozen impact op de rentabiliteit en de milieukwaliteit. Hoe het probleem aanpakken, waar beginnen, in welke technologieën investeren?

De energie-efficiëntie van uw installaties heeft een niet te verwaarlozen impact op de rentabiliteit en de milieukwaliteit. Hoe het probleem aanpakken, waar beginnen, in welke technologieën investeren? En vervolgens: welke resultaatswaarborg bij een investering?

Het EPC of Energy Performance Contract is een contract waarbij ENGIE zich ertoe verbindt om uw energieverbruik op lange termijn te verminderen. Een energieaudit van uw verkooppunt brengt energiegulzige installaties in kaart, kwantificeert de haalbare energiebesparingen en rekent uit welke investeringen nodig zijn om dat doel te bereiken. Daarna bekommert ENGIE zich om de uitvoering van de werken en het onderhoud van de installaties voor een optimale en accurate follow-up van uw energieverbruik. Een zonder meer ideale oplossing wanneer u toe bent aan nieuwe installaties, een restyling of renovatie.

Voordelen bij de vleet

Met het Energy Performance Contract (EPC) van ENGIE wint u op alle fronten:

U realiseert besparingen op basis van het bonus-malusprincipe.

Of anders uitgedrukt: ENGIE garandeert dat uw installaties een energierendementsniveau halen dat accuraat zal worden opgemeten. Wordt dat niveau niet bereikt, betaalt ENGIE u het verschil terug. Ligt het rendement hoger dan voorspeld, delen wij de winst.

U besteedt uw energiebeheer volledig uit aan specialisten ter zake, waardoor er tijd vrijkomt voor andere dagelijkse beheertaken. 

ENGIE neemt u alles uit handen: audit en analyse, uitvoering, follow-up van het energieverbruik, onderhoud en beheer van uw technische installaties.

Het EPC is een langlopend contractop maat gemaakt op basis van een audit.

ENGIE adviseert u over technische verbeteringen die aangewezen zijn. Zij zal erover waken dat altijd een evenwicht wordt bereikt tussen energiebesparingen, financiële impact, risicobeheer en looptijd van het contract.

Uw project kan op twee manieren worden gefinancierd

ofwel draagt u zelf de kosten voor de werken die noodzakelijk zijn om uw doel te bereiken, ofwel zorgt ENGIE voor de financiering. In het geval van renovatieprojecten zullen de investeringen deels worden terugverdiend dankzij de gerealiseerde besparingen.

Een EPC zorgt niet alleen voor een efficiënter energiebeheer

Het is ook een manier om bij te dragen tot de steeds ambitieuzere doelstellingen op het vlak van minder CO2-uitstoot, en terzelfder tijd verhoogt u het comfort in uw – voor uzelf, uw medewerkers en klanten.

Kortom, hebt u plannen om te verbouwen of te vernieuwen, dan is er geen beter moment  denkbaar om een EPC te overwegen.

Voor meer informatie of een afspraak kan u altijd terecht bij een expert van ENGIE. Gewoon een e-mail sturen naar CPE@engie.com.


Het EPC van ENGIE In vier stappen

– Energieaudit
– Resultaatswaarborg: worden de beoogde resultaten niet gehaald, betalen wij het verschil terug. Halen we betere resultaten, delen we eerlijk de winst.
– Uitvoering
– Follow-up en onderhoud